Kategoriat
Puhelimet Vinkit

Miksi ostaa käytetty puhelin?

Uusi vai käytetty puhelin?

Puhelimen ostaminen on iso investointi ja moni saattaakin pohtia kannattaako uuteen puhelimeen satsata satoja tai jopa tuhansia euroja. Puhelimen hinta on luonnollisesti kalleimmillaan heti sen julkaisun jälkeen ja etenkin valmistajien lippulaivamallit voivat maksaa jopa yli tuhat euroa tänä päivänä. Isoimpien Suomessa myytävien brändien puhelimet, kuten iPhone, Samsung ja Huawei laitteiden hinnat laskevat pääsääntöisesti heti julkaisun jälkeen ja etenkin, kun uuden mallin julkaisu lähenee. Käytetyn puhelimen ostaminen on oiva vaihtoehto uudelle. Artikkelissa pureudumme siihen, kannattaako ostaa uusi vai käytetty puhelin.

Kannattaako ostaa käytetty puhelin?

Käytetty puhelin on fiksu valinta, kun etsit laadukasta puhelinta edullisesti. Useilla on tapana vaihtaa puhelinta aina, kun valmistaja julkaisee vuosittain uuden mallin ja silloin ostajan näkökulmasta onkin loistava tilaisuus hankkia tehdashuollettu käytetty puhelin huomattavasti alkuperäistä hintaa edullisemmin.

Käytetyt puhelimet ovat yhtä luotettavia kuin uudet

Yleinen harhaluulo on se, että käytetyt puhelimet eivät ole kestäviä tai vikoja alkaa ilmenemään lyhyen käytön jälkeen. Näin ei kuitenkaan ole vaan me esimerkiksi iHelpillä pidämme huolen, että myymämme käytetyt puhelimet ovat ominaisuuksiltaan alkuperäistä vastaavassa kunnossa niin akun kunnon, kuin muidenkin sisäisten ominaisuuksien puolesta.

Uusien puhelimien ominaisuudet kehittyvät hitaasti

Uusien puhelimien ominaisuudet kehittyvät hitaasti ja uusi juuri julkaistu malli sisältää yleensä vain pieniä päivityksiä esimerkiksi puhelimen suorituskykyyn tai muihin ominaisuuksiin kuten kameraan tai akun kapasiteettiin. Tämä tarkoittaa sitä, että uuden mallin edeltäjää käsitellään välittömästi vanhana mallina, vaikka se onkin lähes yhtä tehokas ja monipuolinen ominaisuuksiltaan. Tämä näkyy merkittävästi hinnassa ja siksi käytetyn puhelimen voi siis saada jopa 50% halvemmalla kuin vastaavan uuden laitteen.

Kattava takuu käytetyille puhelimille

Kaikissa iHelpiltä ostetuista käytetyissä puhelimissa on vuoden takuu. Puhelimet on huollettu asianmukaisesti ammattilasten toimesta ennen myyntiä ja siksi voimmekin myöntää laitteille jopa alkuperäistä kattavamman takuun. Olemme yksi Suomen suurimmista puhelimien huoltoliikkeistä, joten nopea takuuhuolto hoituu kauttamme tarvittaessa muutamassa päivässä.

Käytetty puhelin edullisesti ja vanha vaihdossa

Käytettyjä puhelimia on tarjolla myös erilaisilla verkon kauppapaikoilla, joissa yksityiset voivat myydä omia vanhoja puhelimiaan. Näissä tulee kuitenkin ottaa huomioon, että laitteissa ei ole enää yleensä voimassa takuuta ja puhelimien kuntoa ei ole tarkastettu ammattilaisten toimesta. iHelpiltä ostetuissa käytetyissä puhelimissa on aina vuoden takuu ja mikä parasta otamme myös vaihdossa vanhan puhelimesi reilulla hyvityksellä. Tämä, jos jokin on syy hankkia käytetty puhelin edullisesti uuden kalliin sijaan!

Käytetyn puhelimen ostaminen on ekologinen valinta

Käytetyn puhelimen ostamisessa on myös tärkeä ekologinen puoli. Pidentämällä puhelimen käyttöikää kompensoidaan laitteen valmistuksesta syntynyttä hiilijalanjälkeä. Tavoitteemme on kierrättää puhelimia mahdollisimman tehokkaasti sekä kestävästi nyt ja jatkossa.