Kategoriat
Puhelimet Vinkit

Puhelin sammuu pakkasella – Vinkit puhelimen käyttöön talvella

Miksi puhelin sammuu pakkasella?

Suomeen on luvattu jälleen kovia pakkasia ja tämä tuottaa väistämättä päänvaivaa ulkona älypuhelimia käyttäville. Vaikka akkuteknologia kehittyykin kovaa vauhtia, on niiden kestävyys ääriolosuihteissa edelleen erittäin kovalla koetuksella. Nykypäivän puhelimien akkuihin on kehitetty mekanismi, joka jakaa lämpöä laitteeseen, kun puhelimen lämpötila laskee merkittävästi. Tästä syystä akun varaus voi romahtaa todella nopeasti ja puhelin sammuu pakkasella yllättäen.

Kuinka puhelimen saa kestämään paremmin pakkasella?

Pakkanen voi aiheuttaa puhelimen tilapäisen sammumisen tai vaurioittaa jopa vakavasti laitteen akkua. Seuraavilla vinkeillä teet puhelimestasi pitkäikäisemmän Suomen talviolosuhteissa.

Lataa puhelin täyteen

Helpoin tapa varmistaa akun riittävyys pakkasella on ladata sen akku täyteen ennen ulkoilua tai puhelimen altistamista kylmälle. Vajaalla akun varauksella varustettu puhelin hyytyy nopeaa pienemmässäkin pakkasessa.

Suojaa puhelin

Puhelimen akun saa kestämään huomattavasti pidempään, kun sen suojaa huolellisesti. Varmin tapa suojata puhelin kylmyydeltä on laittaa se esimerkiksi suojaavaan pussukkaan ja pitää puhelinta toppatakin sisätaskussa kehoa vasten.

Vältä puhelimen käyttöä pakkasella

Luonnollisin tapa saada puhelimen akku kestämään pitempää pakkasella on välttää puhelimen käyttöä tai pitää käyttöjaksot mahdollisimman lyhyinä. Pakkasella puhelin hyytyy nopeasti, jolloin sen kosketusnäyttö hidastuu ja akun varaus voi romahtaa hetkessä nollaan.

Puhelimen akun vaihto

Vaikka puhelimen suojaisikin hyvin esimerkiksi talvitakin povitaskuun, voi se silti sammua kovalla pakkasella. Tämä on usein oire heikentyneestä akun kapasiteetista. Esimerkiksi Applen suositus iPhone puhelimen akun vaihtoon on, kun puhelin ilmoittaa akun kapasiteetin heikentyneen ja alentunut akun kapasiteetti voi vähentää käyttötunteja latausjaksojen välillä. iHelp hoitaa akun vaihdot kaikille suosituimmille Suomessa myytäville puhelimille, kuten Apple iPhone, Samsung, Huawei, Honor, OnePlus, Xiaomi, Sony, Nokia ja LG laitteille.

Kylmän puhelimen lataaminen

Jos puhelin sammuu pakkasella, kannattaa se tuoda sisälle ja antaa olla huoneen lämmössä pari tuntia ennen puhelimen lataamista. Kylmän puhelimen lataaminen voi vaurioittaa puhelimen akkua.