Kategoriat
Tietoturva Vinkit

Puhelimen suojakoodi tai lukituskuvio unohtunut – Kuinka puhelimen lukituksen voi avata?

Kuinka toimia, kun puhelimen lukituskoodi unohtui?

Puhelimen suojakoodi tai lukituskoodi suojaa puhelimen käyttöä ulkopuolisilta. Joskus kuitenkin lukituskoodi voi puhelimen käyttäjällä unohtua ja pääsy puhelimen tietoihin on sen hetkisillä asetuksilla mahdotonta. Tässä artikkelissa käymme läpi kuinka toimia, kun puhelimen lukituskoodi unohtui ja puhelimen avaaminen tuntuu mahdottomalta.

Olet toiminut aivan oikein kun olet suojannut puhelimesi ulkopuolisilta, mutta vastineeksi hyvästä turvallisuudesta myöskään sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia päästä takaisin käsiksi puhelimesi tietoihin, ilman sitä oikeaa koodia tai kuviota.

Puhelimesi tulee nyt palauttaa tehdasasetuksiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki puhelimessasi olevat tiedot kuten esimerkiksi yhteystiedot, viestit ja kuvat ensin poistetaan ja laite nollataan. Kun olet tyhjentänyt puhelimesi, tulee puhelimen varmuuskopiot palauttaa laitteeseen. Android puhelimien tiedot onnistuu palauttaa Google tilin avulla. Apple iPhone ja iPad laitteiden tietojen palautus tehdään iTunes ohjelman kautta. Nämä luonnollisesti edellyttävät sitä, että puhelimessasi on ollut automaattinen varmuuskopiointi -toiminto päällä.

Puhelimen tietojen tyhjentäminen eli tehdasasetusten palautus

Kuinka puhelin tyhjennetään, kun se on lukittu? Lukitun puhelimen tyhjentämiseksi on käytännössä yksi puhelimen valmistajan tarjoama helppo tapa. Laitteeseen suoritetaan tehdasasetusten palautus, jolloin puhelimen suojakoodi mitätöityy.

Android puhelimen tyhjentäminen Google laitehallinnan kautta – Google Device Manager

Mene tietokoneellasi ( tai millä tahansa laitteella ) osoitteeseen:

Google accounts

Kirjaudu järjestelmään samoilla tunnuksilla, millä olit kirjautunut puhelimeesikin. Valitse kohdasta ”Puhelimen löytäminen” niin näet luetteloituna kaikki laitteet millä olet kirjautunut Google tilillesi. Valitse luettelosta puhelimesi ja ”Tyhjennä puhelin”.

Huomioithan, että puhelimessasi tulee olla toimiva nettiyhteys, jotta se voi ilmestyä laiteluetteloon eli asenna siihen SIM kortti tai liitä se Wifi verkkoon. ( voit liittyä puhelimellasi wifi verkkoon vaikka se olisikin lukittu )

iPhone ja iPad laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin iTunes ohjelman avulla

iPhone ja iPad laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin tapahtuu iTunes ohjelman avulla. Asenna ensin tietokoneellesi iTunes ohjelma ja avaa se. Sammuta puhelin ja kytke puhelin USB-kaapelilla tietokoneeseen samalla painaen puhelimen home-näppäintä eli kotipainiketta pohjassa. Kun laite käynnistyy palautustilaan – valitse iTunesista ”Palauta iPhone tai iPad”.