iHelp

Puhelimen akun vaihto – Miksi ja milloin puhelimen akku vaihdetaan?

Puhelimen uusi akku

Puhelimen akun vaihto, tyypilliset syyt

Pureudumme tässä kirjoituksessa milloin puhelimen akun vaihto on ajankohtainen ja mistä syistä. Tyypillisin puhelimen akun vaihto asiakkaamme on talvella puhelinhuolto liikkeeseemme saapuva asiakas, jonka ongelma on kun puhelin sammuu pihalle mentäessä. Puhelimen akku sijaitsee laitteen sisällä runkoa vasten joka on lähes aina metallia, mikä taas johtaa kylmän nopeasti ja haitallisesti suoraan akkuun. Mikäli akku on heikentynyt jo merkittävästi on tämä ilmiö valitettavasti täysin normaalia. Kun puhelimen akku heikkenee vanhetessaan, se käyttäytyy samalailla kuin esimerkiksi autoissa. Kylmyys on hyvä "indikaattori" kun se paljastaa heikon puhelimen akun nopeasti ja tehokkaasti.  

Heikentynyt puhelimen akku voi ilmetä tietenkin myös ihan "perinteisellä" käyttöajan hiipumisella. Monesti akun keston heikentymistä ei vain huomaa tai muista minkälainen se alkujaan on ollut. Pääsääntö on, että puhelimen akku tulisi kestää "normaalia aktiivista" käyttöä keskimäärin 1vrk. Monet puhelimet sisältävät fyysisesti ja kapasiteetiltaan isomman akun, tällöin akun käyttöaika voi olla jopa 2vrk. Voit tarkistaa puhelimesi akun kapasiteetin esimerkiksi täältä! Mikäli olet epävarma puhelimesi merkistä ja mallista, voit olla yhteydessä suoraan iHelp myymälään.

Puhelimen akun vaihto edullisesti

Heikentynyt puhelimen akku on onneksi korjattavissa edullisesti ja nopeasti! Puhelinhuolto iHelp tarjoaa lähes kaikkien Suomessa suosittujen puhelimien akun vaihto-palvelut. Tyypillinen huollettava merkki on Apple iPhone akun vaihto, mutta hyvänä toisena tulee Samsung puhelimen akun vaihto. Apple iPhone puhelimen akku on valittavissa meillä joko laadukkaalla tarvike- tai 100% alkuperäisellä Apple® varaosalla - asiakkaamme päättävät kumman valitsevat! Samsung puhelimen akku on lähes poikkeuksetta alkuperäinen Samsung varaosa, koska muut tarvike akut eivät vastaa meidän laatu standardeja. 

Kun unohdetaan iPhone ja Samsung, niin seuraavina kiilaavat nousevat merkit kuten OnePlus puhelimen akun vaihto ja Xiaomi- ja Redmi akun vaihto. Nämä ovat kasvaneet Huawein poistuttua Suomen uusien puhelimien markkinoilta. Olemme myös havainneet, että Motorola puhelimen huolto ja korjaus on saanut hyvän markkinasiivun samasta syystä, mutta uskomme niiden yleistyvät vasta enemmän ensi vuonna. Tämä jääkin nähtäväksi.

Puhelimen korjaus on aina uutta tai käytettyä edullisempi

Usein kohtaamme tilanteen jossa puhelimen näytön vaurio yhdistettynä heikentyneeseen akkuun tarkoittaa asiakkaallemme uuden tai käytetyn puhelimen hankintaa. Olemme aina painottaneet, että pyydä puhelimen korjaus tarjous ennen uuden laitteen hankintaa! Annamme aina markkinoiden parhaimman tarjouksen puhelimen korjauksesta. Usein puhelimen näytön vaihto on ensiluokkainen tilaisuus vaihdattaa puhelimen akku samalla, koska säästämme siinä huomattavasti aikaa! Pyydä siis tarjous lähimmältä puhelinhuolto iHelp myymälältä!