Kategoriat
iHelp

Miten pidentää puhelimen käyttöikää?

Miten pidentää puhelimen käyttöikää? Oletko kyllästynyt vaihtamaan puhelinta muutaman vuoden välein? Tässä blogitekstissä haluamme jakaa teille muutamia neuvoja miten pidentää älypuhelimen elinkaarta.

Valitse oikeanlainen näytönsuoja

Suojaa puhelimesi näytönsuojalla! Nykyisin muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta kaikissa puhelimissa on kosketusnäyttö. Näytössä näkyy yllättävän helposti naarmut ja muut kulumisen jäljet. Tämän lisäksi pintalasi voi hajota helposti esimerkiksi jos puhelin pääsee putoamaan. Puhelinten näytön vaihdot ovatkin yleisin huoltotoimenpide. Vaikka hajonnut lasi ei aiheuttaisikaan ongelmia puhelimen kosketusnäytön kanssa niin hajonnut näyttö saattaa aiheuttaa teräviä reunoja joilla saatat viiltää sormesi. Lisäksi hajonnut näyttö saattaa alkaa vääristämään värejä ja kuvia näytöllä.

Suosittelemmekin suojaamaan puhelimen näytön aina panssarilasilla tai suojakalvolla! Löydät panssarilasit ja suojakalvot liikkeistämme ympäri Suomen!

Valitse puhelimelle sekä käyttötarkoitukseen sopiva suojakuori

Pidä aina suojakoteloa! Ostaessasi uuden hienon ja arvokkaan puhelimen osta sille samalla muutaman kymmenen euron arvoinen suojakuori suojaamaan sitä. Suojakuoria on olemassa paljon erilaisia. Lähes kaikki suojakuoret suojaavat puhelinta takaa sekä sivuilta. Osa suojakoteloista suojaa myös puhelimen näyttöä! Löydät laajan valikoiman suojakuoria liikkeistämme!

Puhelimen akku ja sen hyvinvointi

Puhelimen akku on osa, joka kuluu ja voi mennä jopa käyttökelvottomaksi ajan myötä. Puhelimien akut kestävät n .500 -määrän latauksia ennen kuin kapasiteetti alkaa selkeästi vähenemään.

Puhelimen akku olisi syytä pyrkiä aina pitämään 20-80 prosentin välimaastossa. Eli älä lataa puhelinta yötä myöten, jolloin se on usean tunnin laturin nokassa akun ollessa jo täynnä. Lisäksi puhelimelle paras ilma on viileä, mutta ei kuitenkaan kylmä.

Älä käytä puhelinta vesisateessa ja suojaa puhelimesi jos hikoilet esim. urheillessa

Lähes kaikki puhelimet ovat nykyisin roiskeen kestäviä, mutta puhelimen käyttö vesisateessa voi olla sille kohtalokasta. 

Tiesitkö, että esimerkiksi Apple iPhonessa vedentiiveys ei ole pysyvä tila? Tämä lukee myös iPhonen käyttöohjeissa eikä mielestämme laitetta saisi missään nimessä altistaa vedelle tai roiskeille! Puhelimen pinnat ovat usein kiinni teipeillä tai liimoilla, jotka ajan myötä haurastuvat eivätkä pidä enää vettä. Vesipisarat eivät välttämättä välittömästi vahingoita puhelinta, mutta tämän toistuessa kosteus saattaa päästä saumoihin ym. ei-toivottuihin paikkoihin ja hapettaa elektroniikkaa hitaasti, mutta varmasti. 

Eli vaikka olisi intensiivinen meemien katselu tai kuuma Twitter-väittely menossa niin suosittelemme välttämään sateessa puhelimen käyttöä.

Hieman samanlainen ongelma mitä ei välttämättä tule ajateltua on se, että mikäli hikoilet niin puhelin voi altistua kosteudelle. Esimerkiksi jos pidät puhelinta taskussasi urheillessa, jotta voisit kuunnella lempimusiikkiasi tai äänikirjoja vaarana on se, että hiki pääsee käsiksi puhelimeen taskun läpi. Yhdestä kerrasta puhelin tuskin menee rikki, mutta puhelimen altistuessa useasti kosteassa taskussa olemiseen alkaa se hapettamaan puhelimen elektroniikkaa.

Puhdista puhelimesi ja käsittele puhelintasi puhtain käsin

Puhelin on hyvä puhdistaa aika ajoin, mutta varmista että teet sen oikein. Puhelimen kannalta turvallinen tapa on puhdistaa kosketusnäyttö mikrokuituliinalla. Mikäli näytöllä oleva lika ei lähde pelkällä mikrokuituliinalla niin suurin virhe on käyttää puhdistamiseen märäksi kostutettua liinaa. Sen sijaan suosittelemme käyttämään puhdistukseen tarkoitettua alkoholipohjaista ainetta. Tällä näytöstä saadaan lika irti eikä se vahingoita puhelinta.

Asia jota ei välttämättä tule ajateltua on se, että ihmisen käsissä on monenlaista likaa joka tarttuu puhelimeen sinun sitä käyttäessäsi. Tämä lika pikkuhiljaa pääsee työntymään puhelimen (esimerkiksi volume-nappien) väleihin aiheuttaen ongelmia.

Älä kuormita puhelinta turhaan ylimääräisillä sovelluksilla ja harkitse aina mitä asennat puhelimeesi

Sovelluksia tulee helposti ladattua ihan testimielessä puhelimeen aika mielivaltaisesti. Olisi aina syytä poistaa ylimääräiset, turhat ja käyttämättömät sovellukset puhelimesta. Sovellukset vievät puhelimestasi turhaa tilaa ja näin hidastavat sen käyttöä ajan myötä. Lisäksi osassa sovelluksista on kokoajan käynnissä erilaisia taustaprosesseja jotka hidastavat puhelinta. Lisäksi on tietoturvariski mikäli käyttämättömiä sovelluksia ei pidä ajan tasalla päivittämällä niitä.

Puhelimille on ladattavissa miljoonia erilaisia sovelluksia. Suurin osa on sovelluksesta fiksuja ja turvallisia, mutta sinne mahtuu valitettavasti myös haittaohjelmia. Aina ennen sovelluksen lataamista kannattaa ottaa hieman selvää sovelluksesta. Lisäksi halutessasi voit hankkia tietoturvaohjelma suojelemaan puhelintasi.

Siirrä tiedostosi välillä tietokoneelle tai pilvipalvelimelle

Suosittelemme aika ajoin siirtämään puhelimen tiedostot esimerkiksi tietokoneelle tai pilvipalvelimelle turvaan mikäli puhelimesi hajoaa. Puhelimien kehittyvien kameroiden myötä puhelimella tulee räpsittyä valokuvia ja videoita tuon tuosta. Puhelimen tallennustila on kuitenkin rajallinen ja kameroiden parantuessa myös kuvien laatu ja koko ovat kasvaneet. On järkevää siirtää välillä valokuvat ja videot tietokoneelle ja sitä kautta esim. ulkoiselle kovalevylle tai suoraan pilvipalvelimelle. Kuvat ja videot vievät puhelimessa paljon tilaa ja tätä kautta myös hidastavat puhelintasi ikävästi. Lisäksi mikäli puhelin hajoaa niin harmillisessa tapauksessa myös muistot kuvien ja videoiden muodossa menevät samalla.

Puhelin rikki? Ei hätää iHelp jelppii!

iHelp on kotimainen puhelinhuolto. Huollamme kaikkia Suomessa suosittuja puhelinmalleja. Meiltä saat puhelimen näytön – ja akun vaihdot jopa tunnissa ilman ajanvarausta. Huoltopisteemme sijaitsevat jo 20 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Tutustu kilpailukykyiseen hinnastoomme ja tuo puhelin lähimpään iHelp huoltoon!

Palvelumme:

Lisäksi meiltä löydät laajan valikoiman näytönsuojia sekä suojakuoria!

Voit ottaa yhteyttä lähimpään toimipisteeseen täältä. Autamme mielellämme!