iHelp

Kattaako kotivakuutus puhelimen korjauksen?

Hajosiko puhelin ja nyt mietit korvaako kotivakuutus puhelimen korjauksen? Ytimekäs vastaus kysymykseen, kyllä korvaa! Yleensä vakuutusyhtiöt korvaavat kaikki silmällä nähtävät vauriot kuten näytön hajoaminen. Suomalaiset rikkovat vuosittain yli puoli miljoonaa älypuhelinta. Näistä hajonneista puhelimista ihmiset korjaavat noin 50%. Laajat kotivakuudet korvaavat yleensä esimerkiksi puhelimen rikkoutuneen näytön huollon. Tässä blogissa haluamme kertoa mitä vakuutus korvaa ja miten toimia jos puhelin hajoaa.

Yleisimmät vakuutukset

Kotivakuutus

  • Kotivakuutus kattaa pääsääntöisesti n.50km säteellä kodista tapahtuneet vahingot, jotka eivät ole aiheutuneet vakavasta huolimattomuudesta tai esimerkiksi sääolosuhteista. Esimerkiksi yllättävä vesisade ei ole korvausperuste, mutta puhelimen tippuminen lätäkköön on. Puhelin taskussa vesistöön tarkoituksellinen hyppääminen ei ole todennäköisesti korvausperuste, mutta veneestä vesistöön kaatuminen on. Omavastuu kotivakuutuksissa on yleensä n.100-200€. Tarkistathan oman vakuutuksesi ehdot. 

Matkavakuutus

  • Pääsääntöisesti yli 50km kodin ulkopuolella tapahtuneet vahingot kuuluvat matkavakuutuksen piiriin. 
  • Matkavakuutuksessa voi olla ehtoja, että kattaako vahinko matkatavaroita ja onko se voimassa kotimaassa.
  • Vahinkoa ei todennäköisesti korvata mikäli vahinko on tapahtunut huolimattomuudesta tai keliolosuhteista. 
  • Omavastuu matkavakuutuksissa on yleensä 0€. Tarkistathan oman vakuutuksesi ehdot. 

Miten puhelin hajoaa?

Yleisin tapa rikkoa puhelin on tiputtaa se tai astua päälle, jolloin yleensä puhelimen näyttö hajoaa. Uuteen puhelimeen kannattaa aina asentaa näytönsuoja ja suojakuoret vahinkojen välttämiseksi. 

Mitä vakuutus korvaa?

Arvokas ja uudehko puhelin kannattaa ehdottomasti korjata. Puhelimen näytönvaihto maksaa keskimäärin vain 200 euroa.

Parhaassa tapauksessa korjauksesta maksettavaa jää vain vakuutuksen omavastuu joka on tavallisesti 150-200 euroa. 

Näin korjaat puhelimen:

  1. Tuo laitteesi meille ja me arvioimme korjauskustannukset veloituksetta!
  2. Mikäli toteamme puhelimen korjaamisen järkeväksi kannattaa laite korjata. Saat kuitenkin tämän itse päättää!
  3. Mikäli korjauskulut ylittävät vakuutuksesi omavastuun tai todetaan ettei laitetta kannata korjata niin tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle. Saat meiltä tähän lausunnon tarvittaessa!
  4. Voit tehdä vahinkoilmoituksen yleensä verkossa. Tätä varten tarvitset laitteen merkin, mallin ja ostovuoden. Ota talteen meiltä saamasi kuitit ja lausunnot, voit toimittaa ne samalla valmiiksi.
  5. Laitteen ikä ja omavastuu vaikuttavat korvauksen määrään.

Suojaa puhelimesi

Suosittelemme suojaamaan puhelimen aina kunnollisella näytönsuojalla sekä suojakuorella. Löydät laajan valikoiman näitä liikkeistämme ympäri Suomen! 

Varmuuskopioi tiedostosi

Tiedot kannattaa aina varmuuskopioida puhelimesta sen varalta, että se hajoaa yllättävästi eikä tietoja saada enää palautettua takaisin.

Puhelin rikki? Ei hätää iHelp jelppii!

iHelp on kotimainen puhelinhuolto. Huollamme kaikkia Suomessa suosittuja puhelinmalleja. Meiltä saat puhelimen näytön – ja akun vaihdot jopa tunnissa ilman ajanvarausta. Huoltopisteemme sijaitsevat jo 20 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Tutustu kilpailukykyiseen hinnastoomme ja tuo puhelin lähimpään iHelp huoltoon!

Palvelumme:

Lisäksi meiltä löydät laajan valikoiman näytönsuojia sekä suojakuoria!

Voit ottaa yhteyttä lähimpään toimipisteeseen täältä. Autamme mielellämme!