Kategoriat
iHelp

Mitä tehdä kun puhelin kastuu?

Mitä tehdä kun puhelin kastuu? Miten pitäisi toimia? Tässä blogitekstissä haluamme auttaa sinua toimimaan oikein kun puhelin kastuu ja näin välttämään suuremmat vahingot. Puhelimen kastuminen on valitettavan yleinen skenaario ja tulee usealla vastaan elämän aikana. Valitettavasti neste voi aiheuttaa hyvin herkästi puhelimeen ongelmia. Näillä ohjeilla ja toimimalla ripeästi voit kuitenkin pelastaa puhelimesi vahingon sattuessa:

Mitä tehdä kun puhelin kastuu – Ohjeet:

 • Heti kun huomaat puhelimen joutuneen kosketuksiin nesteen kanssa nosta puhelin välittömästi pois nesteestä!
 • Laita puhelin nopeasti pois päältä äläkä yritä kytkeä sitä takaisin päälle ennen kuin olet kunnolla ja ajan kanssa kuivattanut puhelinta. Älä myöskään laita puhelinta missään nimessä laturiin tai yhdistä tietokoneeseen!
  • Tämä voi kuulostaa hieman oudolta, mutta mikäli puhelin joutuu kosketuksiin esimerkiksi sokerisen virvoitusjuoman tai vaihtoehtoisesti meriveden kanssa huuhtele puhelin ripeästi vedellä, jotta nesteessä ollut suola tai sokeri ei pääsisi aiheuttamaan lisää tuhoja puhelimeen. Muista sammuttaa puhelin ennen tätä mikäli vain mahdollista!
 • Irrota tämän jälkeen puhelimesta kaikki mitä irti saadaan esim. mahdollinen suojakuori, akku, muistikortti sekä SIM-kortti. Lisäksi avaa puhelimesta kaikki mahdolliset luukut kuten muistikortin- ja SIM-kortin luukut. Huom. esimerkiksi iPhoneissa akkua ei saa itse irti.
 • Kuivaa puhelin tämän jälkeen välittömästi esimerkiksi pyyhkeellä tai muulla kankaalla joka imee kosteutta. Pyri kuivaamaan kaikki neste mitä on kuivattavissa. Voit tehostaa veden poistoa taputtelemalla puhelinta esimerkiksi reittäsi vasten. 
 • Laita puhelin paloturvalliseen, mutta lämpimään ja ilmavaan paikkaan. Hyviä paikkoja ovat mm ilmakiertouuni (huom. ilman lämpöä!), aurinkoinen ja tuulinen paikka tai patterin/lattialämmityksen päälle kylpyhuoneeseen.

MALTTI ON VALTTIA! 

 • Vaikka mieli tekisi kytkeä puhelin päälle ja ihan vain nopeasti tarkistaa toimiiko se – älä tee sitä. Kuivata puhelinta rauhassa sillä puhelimen kuivaaminen vaatii aina pitkäjänteisyyttä. Älä kytke puhelinta päälle edes hetkellisesti vaan odota ihan rauhassa! 
 • Anna puhelimen kuivua VÄHINTÄÄN 24 TUNTIA! 
 • Mikäli puhelimessa näkyy vesihuurua kameran linsseissä tai muuta kosteuteen viittaavaa, niin anna kuivua tämänkin jälkeen uudet 24 tuntia. Käännä puhelin myös tässä tapauksessa eri asentoon kuin aikaisemmat 24h siten, että kosteus nousisi puhelimesta jostain pois, mm. SIM -telakan reikä. 
 • Tarkista tämän jälkeen puhelimen kunto. Lähteekö puhelin päälle? Kuuluuko kaiutin ja mikrofoni? 
 • Mikäli puhelimessa on jotain vikaa niin tuo puhelimesi meille huoltoon mahdollisimman nopeasti!

Mitä tehdä kun puhelin kastuu? Varo näitä virheitä!

 • Älä yritä käynnistää puhelinta kastumisen jälkeen!
 • Älä lataa puhelinta kastumisen jälkeen!
 • Älä koita kuivattaa puhelinta lämmittämällä esim. hiustenkuivaajalla!

Ennakoi ja vältä puhelimen kastuminen

Mikäli olet lähdössä esimerkiksi veneretkelle tai festareille, jossa puhelimen kastuminen on mahdollista niin on aina fiksua laittaa puhelin pieneen minigrip- tai pakastepussiin, jonka saa tiiviisti kiinni. 

Huom. Älä luota vankkumattomasti vesitiiviiseen puhelimeen!

Puhelin rikki? Ei hätää iHelp jelppii!

iHelp on kotimainen puhelinhuolto. Huollamme kaikkia Suomessa suosittuja puhelinmalleja. Meiltä saat puhelimen näytön – ja akun vaihdot jopa tunnissa ilman ajanvarausta. Huoltopisteemme sijaitsevat jo 20 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Tutustu kilpailukykyiseen hinnastoomme ja tuo puhelin lähimpään iHelp huoltoon!

Palvelumme:

Lisäksi meiltä löydät laajan valikoiman näytönsuojia sekä suojakuoria!

Voit ottaa yhteyttä lähimpään toimipisteeseen täältä. Autamme mielellämme!