Talvi alkaa kolkutella jo ovella ja sehän tarkoittaa monelle vanhemman puhelinmallin omistajalle sitä, että puhelimen akku saattaa tehdä tepposet keskellä pakkasta ja sammua itsestään. Ei hätää, me koottiin teille selviytymisetiketti, jota tarkkaan harjoittelemalla saatatte selvitä tämän talven yli ilman ylimääräisiä seinään nakattuja puhelimia.

 

Ne perinteisethän tiedetään – ”älä pidä näyttöä kirkkaana”, ”pidä päällä lentokonetilaa niin akkua kuluu vähemmän”, mutta on olemassa muutakin. Ehkä niitä vähän oudompia virransäästötapoja. Näin säästät puhelimesi akkua päivittäisessä käytössä:

  1. Spesifisti Samsungin käyttäjillä on AMOLED näyttö, jossa tumman väristä taustaa käyttämällä säästää akkua! AMOLED näytöt korostavat värikkäitä pikseleitä, joten mitä enemmän sinulla on tummia pikseleitä taustassa, sitä vähemmän virtaa puhelin käyttää niiden näyttämiseen.
  2. Päivitä ne sovellukset! Siihen on nimittäin syynsä, että sovellusten kehittäjät julkaisevat uusia päivityksiä ja usein niihin liittyy paljolti juurikin akunsäästön optimointi. (Vinkki 2.1 Poista myös ne vanhat sovellukset taustalta, mitä et käytä.)
  3. Tarvitko välttämättä värinähälytyksiä? -Et. Laita värinähälytys pois päältä, sillä se vie enemmän virtaa puhelimestasi kuin äänien päällä pitäminen!
  4. Ärsyttääkö, kun puhelin piippaa vähän väliä jostain uudesta ilmoituksesta? Hyvä – niin meitäkin. Ärsytyksen lisäksi nämä turhat ilmoitukset syövät puhelimesi virtaa. Kipin kapin siis asetuksiin ja turhien ilmoitusten näkyminen pois päältä.
  5. Googlaa, älä Siritä. Siri ja Google Now ovat yllättävän isoja patterisyöppöjä. KVG!

+ 1. Jos mikään näistä ei auta, on aika vaihtaa puhelimesi akku.