Törmäsimme sattumalta kanadalaisen McMaster yliopiston toteuttamaan tutkimukseen, jonka mukaan älypuhelimet tulevat olemaan kaikkein vahingoittavin elementti ympäristöllemme vuoteen 2040 mennessä. Tutkimuksessa todetaan, että vaikka itsessään älypuhelimet eivät paljoa energiaa kuluta, kuluu muun muassa niiden emolevyjen valmistamiseen runsaasti energiaa. Jo vuonna 2020 älypuhelinten energiankulutus tulee ohittamaan tietokoneiden energian kulutuksen. (Belkhir, Lotfi 2018.)

Me iHelpillä haluamme tarjota kuluttajille mahdollisuuden pienentää hiilijalanjälkeään omalta osaltaan ja olemme ottaneet puhelinten huoltojen rinnalle tuotteisiimme myös käytettyjen puhelinten ostamisen sekä myynnin palvelut. On kuitenkin olemassa muitakin syitä kuin maailman pelastaminen, miksi kuluttaa rahansa käytettyyn puhelimeen ennemmin kuin harkita sitä viimeisintä lippulaivamallia! Ostamalla käytetyn puhelimen, sinä:

1. Pienennät hiilijalanjälkeäsi – mikäli älypuhelimen käyttöikää pidennetään vuodella, elinkaaripäästöt vähenevät lähes kolmanneksella (eetti.fi). Älypuhelimilla on kuitenkin luultua pidempi käyttöikä, jonka oikeat ja uudet osat varmistavat.

2. Säästät rahaa luonnon lisäksi – käytetty, huollettu ja toimivaksi todettu puhelin ei kustanna tuhatta euroa, saat sen murtohinnalla uuden hinnasta.

3. Säästät rahaa myös kalliissa huoltotoimenpiteissä. Jos omistat kaikkea muuta kuin Hannu Hanhen tuurin niin vanhemman mallin korjaaminenkin on vastaisuudessa edullisempaa kuin sen kaikkein uusimman.

4. Saat itsellesi mieluisan puhelimen. Miellyttääkö jokin tietty malli kyseisen valmistajan valikoimista? Valmistajat lakkaavat myymästä vanhoja mallejaan, mutta voit löytää mieluisan mallisi käytettyjen puhelinten valikoimista.

Ympäristökeskustelun käydessä kuumana, emme kuitenkaan voi korostaa tarpeeksi sitä, kuinka tärkeää on huomioida myös älypuhelimet osana hiilijalanjälkeä. Yhä uusiutuvien mallien tullessa markkinoille, on myös äärimmäisen tärkeää huomioida mahdollisuus korjata jo rakkaaksi ja luotetuksi todettua puhelinta.