Korvaako kotivakuutus puhelimeni korjauksen?

Puhelimen tai tabletin rikkoutuessa, on mahdollista hakea korvausta kotivakuutuksesta.

Kaikki mobiililaitteet pääsääntöisesti lasketaan kodin irtaimistoksi, jolloin ne kuuluvat tavallisen kotivakuutuksen piiriin. Jos vahinko on tapahtunut lomamatkallasi, niin sitten on mahdollista hakea korvausta matkavakuutuksestasi.

Lue alla olevasta artikkelista asiakaspalvelumme laatimat yksityiskohtaisemmat vinkit, kuinka toimia vahinkotapauksessa.

iHelp Finland Oy:n sekä sen alueellisten huoltokumppaneiden kuitit ja tositteet kelpaavat kaikille suomalaisille vakuutusyhtiölle. 

1. Puhelimesi korjauksen hinnan voit tarkistaa hinnastostamme: https://ihelp.fi  Olemme tuotteistaneet yleisempien älypuhelimien ja tablettien näytön vaihdon sekä muidenkin vikojen korjausten hinnat. 

2. Selvitä vakuutuksesi omavastuu. Yleensä kotivakuutusten omavastuu osuus vahingoissa on yleensä n. 150€. ** Voit selvittää oman vakuutuksesi omavastuun vakuutusyhtiöltäsi. Omavastuu osuus on se summa, minkä joudut itse maksamaan korjauksesta. Vakuutusyhtiö korvaa omavastuun ylimenevän osuuden.

Esimerkkitapaus: Puhelimesi on pudonnut ja sen näyttö on nyt rikki. Vakuutusyhtiösi korvaa vahingon ja vakuutuksesi omavastuu on 150€. Puhelimesi korjauksen hinta on 208€. Tällöin Sinun maksettavaksi tulee 150€ ja vakuutusyhtiösi korvaa loput eli tässä kyseisessä esimerkkitapauksessa siis 58€.

Mikäli puhelimesi / tablettisi korjauksen hinta on alempi kuin vakuutuksesi omavastuu, niin laite kannattaa korjata ilman, että lähestyt vakuutusyhtiötäsi lainkaan. Mikäli kuitenkin korjauksen hinta ylittää omavastuuosuuden, niin jatka siinä tapauksessa artikkelimme lukemista.

3. Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöllesi. Helpoin tapa on tehdä vahingosta sähköinen vahinkoilmoitus. Löydät lomakkeen oman vakuutusyhtiöisi verkkosivuilta.

”Kerro vakuutusyhtiollesi, että haluat korjauttaa puhelimesi oman paikkakuntasi iHelp Finland Oy:n toimipisteessä, koska haluat laitteesi takaisin saman päivän aikana."

4. Tuo puhelimesi tai tablettisi lähimpään iHelp liikkeeseen korjattavaksi.

Eikö Sinulla nyt olisi maksaa vakuutuksesi omavastuuosuutta? Ei hätää! Voit maksaa puhelimesi korjauksen Jousto luoton avulla, niin saat laskun korjauksesta kotiisi. Laskussa on 2 viikkoa aikaa maksaa ilman kuluja tai voit maksaa sen kätevästi kuukausierissä. Kiinnostuitko? Lue täältä lisää: https://ihelp.fi/blogi/puhelimen-korjaus-laskulla-tai-osamaksulla/

** Turva vakuutusyhtiön kotivakuutuksissa omavastuu on muita vakuutusyhtiöitä alempi eli 130€.

puhelin kotivakuutus