Onneksi olkoon! Joulupukki kenties toi sinulle uuden puhelimen ja nyt vanha puhelin lojuu nurkissa käyttämättömänä. Se kannattaa laittaa kiertoon, eikä ainoastaan siksi, että siitä voi saada rahaa, vaan myös siksi, että se on ehdottomasti yksi isoimmista ekoteoista, mitä arkipäivässä voit tehdä! 

Käytettyä puhelinta myydessä on kuitenkin huomioitava muutama seikka, koska puhelinta ei sellaisenaan kannata kiertoon laittaa. Kun myyt käytetyn puhelimesi eteenpäin:

  1. Tallenna kaikki tiedostosi langattomasti pilveen. Applen laitteissa iCloud toimii tämän apuna ja android-laitteissa esimerkiksi Google, Dropbox ja Flickr auttavat. Mikäli et välitä pilven käyttämisestä, myös USB-kaapelilla tietojen siirtäminen on mahdollista.
  2. Mikäli omistat puhelimen, jossa on käytössä turvalukitus (esim. ”Etsi iPhoneni”), muista ottaa tämä asetus pois päältä.
  3. Palauta puhelimesi tehdasasetuksiin. Kun myyt puhelimesi, ei pelkkä asetusten nollaus riitä, vaan tiedostot on poistettava myös varmuuskopiosta. Android-laitteissa tehdasasetusten palautus toteuttaa tämän ja iPhoneissa kohta ”Poista kaikki sisältö ja asetukset”.
  4. Kerää oheistarvikkeet kasaan. Tämä ei toki ole välttämätöntä, mutta on se arvokkaampi ostos toiselle, mikäli latauskaapelit ja muut oheistuotteet on pakattuna ja vielä alkuperäiseen laatikkoon.
  5. Puhdista puhelimesi siltä osin kuin kykenet. Painotamme kuitenkin, että älä kuitenkaan koske esimerkiksi laturipistokkeeseen, koska sen sisällä on rikkoutuvia pieniä osia.

Lopuksi kannattaa vertailla, että minne myymällä saat parhaan korvauksen. Esimerkiksi meiltä iHelpillä voit saada hinta-arvion verkkosivuillamme olevan lomakkeen kautta.

Puhelimen kierrättämisen ekologisuudesta voit lukea myös täältä.