Huawei älypuhelinten viimeisimmän käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen (EMUI 9.0.0) on alkanut puhelimien lukitusnäytölle ilmestymään tyylikkäitä valokuvia käyttäjien iloksi. Hämmennystä kuitenkin käyttäjien keskuudessa aiheutta se, että joukossa on booking.com sivuston mainoksia? Siis ihan oikeesti nyt Huawei. Mitä ihmettä?

Koska asia aiheuttaa asiakkaidemme keskuudessa suurta hämmennystä ja tuo asiakaspalveluumme paljon kyselyjä, niin päätimme nyt kertoa mistä oikein on kysymys sekä

1. miten voit poistaa ne kokonaan tai vaihtoehtoisesti,

2. miten poistat pelkästään booking.com :n mainokset Huawei puhelimestasi.

Huawein viimeisin käyttöjärjestelmäpäivitys on tuonut puhelimien asetusvalikkoon uuden näyttävän ja hienon ominaisuuden eli "LUKITUSNÄYTÖN NÄYTÖNSÄÄSTÄJÄN". Idea on periaatteessa ihan sama kuin tietokoneistakin tuttu windows 10:n ominaisuus vaihtuva lukitusnäytön taustakuva, jossa näytetään ammattilaisten ottamia upeita valokuvia mm. luonto, matkailu ja kaupunkikohteista.

EMUI 9

Tämä uusi "lukitusnäytön kuva" ominaisuus löytyy siis viimeisimmästä versiopäivityksestä EMUI 9.0.0.jonka jakelu alkoi viime viikolla. Tässä on myös selitys sille miksi kyseinen toiminto ei ole kuin osalla Huawei puhelimien käyttäjistä. Kaikille ei ole vielä päivittynyt uusinta versiota. Alla olevien ohjeiden avulla voit poistaa kyseisen toiminnon puhelimestasi:

Asetuksista löydät kohdan "Aloitusnäyttö ja taustakuva". Tämä valikko on ollut aikaisemminkin Huawei puhelimessasi.

Aloitusnäyttö ja taustakuva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukitusnäytön kuva

 

 

 

 

 

 Jatka sitten eteenpäin kohdasta: "Lukitusnäytön kuva"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä kohtaa on sitten uusi ominaisuus eli Näytönsäästäjä. Jos haluat poistaa kokonaan kyseisen uuden ominaisuuden, niin valitse: "Lukitusnäytön näytönsäästäjä" toiminto pois päältä.

Näytönsäästäjä

 

 

 

 

 

 

booking com mainoksetMikäli haluat jatkaa näytönsäästäjän toimintaa mutta ET halua nähdä enää booking.com mainoksia, niin valitse Matkailu kategoria kohdasta ruksi pois. Booking.com mainokset löytyvät kyseisen kategorian sisältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Yksittäiset näytönsäästäjän kuvat voit poistaa pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylöspäin, kyseisen kuvan (jonka haluat siis poistaa) kohdalla.

Olemme koostaneet vastausosion asiakkaidemme eri kysymyksistä koskien tätä asiaa:

1. Viekö kuvat paljon tilaa puhelimestani? VASTAUS: Kuvatiedoston koko on tällä hetkellä kooltaan vain 18Mt joka EI ole kovin paljon tilaa eli näytönsäästäjän kuvat eivät haittaa mitenkään puhelimesi toimintaa. Tämä siitäkin huolimatta, että kuvat ovat varsin näyttäviä niin niiden kuvakokoa on onnistuttu pienentämään merkittävästi.

2. Onko booking.com mainokset asetettu tarkoituksella vai tahattomasti? VASTAUS: Huawei on kommentoinut asiaa Android Central sivustolla toteamalla että kyseessä on erehdys ja Huawei pahoittelee asiaa. Booking.com liittyvät kuvat olisi nyt poistettu Huawein palvelimelta.

3. Kuvakansio on jo latautunut puhelimeeni. Miten saan ne poistettua? VASTAUS: Sinulla on kolme (3) eri vaihtoehtoa:

 - Joko poistat koko näytönsäästäjä toiminnon pois päältä ja kyseinen toiminto lakkaa toimimasta kokonaan.

 - Toinen vaihtoehto on että poistat Matkailu kategorian yllä olevan ohjeen mukaisesti. 

 - Kolmannessa vaihtoehdossa voit poistaa Sinua ärsyttävät kuvat yksitellen pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylöspäin, jolloin asetusvalikko ilmestyy, josta löytyy roskakori yksittäisille näytönsäästäjien kuville.

Jäikö Sinulle vielä jotain kysyttävää asiasta? Voit kääntyä iHelp.fi puhelin huollon asiantuntijan puoleesi omalla paikkakunnallasi, joiden yhteystiedot löydät tästä linkistä:

https://ihelp.fi/yhteystiedot/

 

iHelp Finland Oy on maan kattava mobiililaitteiden huoltoliike, jolla on eniten huoltopisteitä alan toimijoista.